vineri, 7 martie 2008

Vadim Tudor si Dan Voiculescu, impotriva votului uninominal,

Ei nu sant deacord cu votul uninominal desi unii l-au votat, "n-au bani" NEWS:azi 12-03-2008 AU PIERDUT! Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea senatorilor PRM şi PC faţă de Legea votului uninominal, judecătorii apreciind că legea este constituţională. În şedinţa din 12 martie 2008, Curtea Constituţională a luat în dezbatere sesizarea înaintată de un număr de 26 de senatori. În urma deliberării, Curtea Constituţională, în unanimitate, a constatat că sesizarea de neconstituţionalitate este neîntemeiată.


16 senatori PRM, 9 senatori PC si un independent au semnat sesizarea depusa ieri, la ora 16.00, la Curtea Constitutionala. Cei 26 de parlamentari sustin ca solicita judecatorilor Curtii sa declare legea uninominalului in totalitate neconstitutionala. Motivul: exista cel putin sapte motive prin care legea votata la inceputul saptaminii este neconstitutionala. Se contesta printre altele gajul financiar de cinci salarii brute pe economie pe care trebuie sa il depuna fiecare candidat; prezenta judecatorilor in birourile electorale; alegerea prin vot uninominal a presedintilor consiliilor judetene; pragul electoral alternativ; delimitarea colegiilor uninominale prin hotarire de guvern; neatribuirea mandatului de parlamentar pentru candidatul care cistiga cu 50% plus 1 vot un colegiu, dar al carui partid nu atinge pragul electoral de 5%.
Acesta e grupul care seara de seara la TV. lupta (demagogic) sa nu votam parlamentarii pe legea votului uninominal, vom vedea cine castiga? NEWS:azi 12-03-2008 si ei au pierdut, au vorbit degeaba la tv. sau nu-si merita leafa!

Niciun comentariu: