joi, 3 aprilie 2008

Valentin stan,


inainte de a se face... zice el Profesor..... se vede a supt mult din biberon.
Maimutarelile lui Valentin Stan asa scrie ziarul 7 Plus azi 07-04-2008 (citeste) asa o fi vorbind profesorii in democratie! Valentin Stan omu cu laptop-ul......si atat! spune numai lucruri traznite! jigneste, injura pe Basescu, da sfaturi....nimeni nu-l baga in seama. NEWS:13-05-2008 directorul general al postului Antena 3, Sorin Oancea, a declarat că Valentin Stan se documentează înainte de a înjura pe cineva, dar, cu toate acestea, conducerea postului va încerca să îl tempereze. alooooo P.S. domnu director numai un tratament il poate educa! n-are cei 7 ani de acasa.
NEWS: aseara 07-04-2008 a spus ca se cheama Valentin Nicolaevici Stan, nu se dezice! NU?
Valentin Stan la Antena 3 foloseste jurisprudenta CEDO ca sa-si justifice invectivele, cretin, imbecil, nerod, stupid, smintit, ticnit s.a.m.d.,injura, jigneste, cu nume propriu, converseaza cu Gadea vorbeste mai rau 'ca la usa cortului' se lauda ca e prof. universitar......!?
cam acelasi model foloseste si Radu Tudor (analist militar) putin mai ponderat....! din ce in ce mai mult incep sa-l cred pe presedinte cand spune: "sant Tonomate cu euro"
Bagi banu la inceputul lunii si tonomatul ziarist analist vorbeste pe placul sefului sau toata luna la TV. denigrand Presedintele spunand numai minciuni si neavand nici macar bunul simt sa dea dreptul la replica ! asta a declarat la intoarcerea de la Bruxelles Presedintele Romaniei. Ii dau dreptate si domnului Plesu: 1. Gadea e pe post de (mana moarta) "tantalau" ca accepta sa se vorbeasca asa urat intr-o emisiune Tv.incurajeaza acest comportament. 2. Lui Cristoiu ii convine acest stil pentru ca si el il foloseste...... apoi nu recunoaste nimic! mai mult Cristoiu are un discurs demagog asemanator politicienilor desi se lauda ca e ziarist.
Andrei Pleşu despre Stan, omul „cu laptopul pe maidan“"Telecomanda lui Pleşu" , despre un personaj comic al micului ecran: omul cu laptopul. Portretul pe care i-l face Andrei Pleşu este neiertător: "Spectacolul analizelor de politică externă livrat de dl Valentin Stan la emisiunile dlui Gâdea merită un premiu special pentru entertainment. Asistăm, de fapt, la o mică tragedie naţională, dar o tragedie drapată în hohote de rîs: rîde şi telespectatorul, rîde şi dl Gâdea, şi dumneata, şi eu, dar mai ales rîde dl Valentin Stan, unul din cei mai fericiţi inşi din cîţi ştiu. Portretul lui e simplu: la antipodul lui Socrate, dl Stan ştie că ştie: n-are dubii, n-are lacune, n-are ezitări. E informat, „se prinde" repede, umblă la dedesubturi sibilinice. Memorie nu trebuie să aibă. Are laptop". Dar pînă la urmă nu contează ce şi cît ştie. Fabulos e stilul, vocabularul, mizanplasu’. Dl Stan vorbeşte cam aşa: „Domnu’ Gâdea, băieţii de la Washington negociază cu rusul fără să ne spuie, iar noi suntem fraierii tîrgului. Da’ nici ruşii nu-s proşti. Fac mişto de Condy Rice cît cuprinde.Nu e prima dată cînd americanii şi-o iau în freză de la ruşi. Dnu’ Gâdea, mă urmăriţi? Fiţi atent aici! Aţi văzut ce zic americanii de turci şi de Marea Neagră? N-aţi văzut! Păi să vă spun eu: zic pe dos decît ambasadorul nostru la Washington. Ăla nu-nţelege nimic. Îl îngînă pe Cioroianu. De ce? Fiindcă toţi sunt proşti. Proşti făcuţi grămadă! Mai avem unu’ pe-aici, un băiat, Băsescu, care în ultima clipă a schimbat macazul, l-o fi învăţat careva: bă, las-o mai moale, că altfel ai terminat-o cu băieţii. Păi cine conduce lumea dnu’ Gâdea? Aud? (Dl. Gâdea, luat repede, se bîlbîie, încearcă o glumiţă şi zice „Bush?"). Nu tăticu’. Putin! Ce zice el? Să le tragem cu turcii în mufă la români! Pe americani, chestia asta îi lasă rece. Problema lor e că nu mai au levier la ruşi. Că altfel ştii cum le-ar cînta? (Dl Stan cîntă: Good bye, my love, good bye...), după care imită valurile mării şi se strîmbă de rîs. Dar hai să vedem ce zice viceconsilierul pentru apărare al lui Bush. Dnu’ Gâdea, eşti cu mine? (decalc după engleza trans-atlantică a dlui Stan: Are you with me?). Ia ascultaţi! (Urmează un zgomot de laptop. Dl Stan ascultă euforic ceva ce noi nu auzim. Rîde. Comentează: „Poftim? Cum? Ce-a zis?" adică: „Nu-i aşa că nu vă vine să credeţi, bă, boilor?!"După această avalanşă retorică, în care tehnologia de vîrf colaborează cu şmecheria de birt şi cu o volubilitate de şpiţer nevrotic, e musai să-ţi pui cîteva întrebări:

1. Cum reuşeşte dl Cristoiu să rămînă atît de serios şi deferent cînd monologhează dl Stan?
2. Cum de nu-şi dă seama dl Gâdea că, ales de dl Stan pe post de mînă moartă („Alo! Dnu’ Gâdea, mă urmăreşti?"), nu-i rămîne decît să facă figură de tăntălău?
3. Cum de nu-şi dă seama dl Stan că, vorbind aşa cum vorbeşte, ratează doi iepuri deodată? Pe cei care vorbesc ca el îi doare în cot de politica externă. Iar cei care se ocupă de politica externă nu vorbesc niciodată ca el şi nu-l pot urmări decît înmărmuriţi. Dl Valentin Stan face parte din categoria (destul de răspîndită) a acelora care nu se pot convinge de inteligenţa proprie decît tratîndu-i pe toţi ceilalţi drept imbecili. Va sfîrşi perorînd ghiduş, scuturat de orgasmul propriei competenţe, dinaintea unei mulţimi de umbre, cărora să le poată spună, din cînd în cînd: „Bă, prostănacilor, are you with me?"sursa:adevarul(citeste)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunteti tare!!! Ma bucur mult ca ne mai deschdeti mintile!!maria h

Anonim spunea...

Domnule "gigi", dupa cum vad ca ti-ai denumit adresa url a blogului, vad ca esti foarte da foarte pasionat de fenomenul Stan. Vad ca i-ai dedicat tot continutul acestui blog desi e pagina ta de blog nu a lui. Sa iti spun ceva. Nu stiu daca ai avut ocazia de a-l cunoaste pe acest om. Am avut ocazia de a-l cunoaste, si nu de la televizor (pentru ca nu ma mai uit de vreo 2 ani la un tv) , ci personal. Nu sunt unul dintre "admiratorii" sai, nici nu ma pasioneaza prea tare subiectul insa consider ca trebuie sa cunosti mai intai un om personal si abia dupa aceea poti sa iti spui parerea. Din cate am vazut pe youtube dl Stan se cam da in spectacol pe la emisiuni insa nu asta ma preocupa. Ca vad ca pe majoritatea locuitorilor acestei tari asta ii deranjeaza: temperamentul lui Stan. Asta e romanul... Revenind la ceea ce spuneam mai devreme, dl Stan reuseste sa scoata la iveala niste adevaruri pe care noi nu le-am fi stiut. Si pentru ca nu poti acuza fara dovezi, omul mai vine si cu o serie de materiale pe post de dovezi. Ce mai vrei? Si daca dl Gadea nu reuseste sa ii faca fata...e grav. Dovedeste doar ca nu e la fel de bine pregatit cum e dl Stan.