vineri, 4 aprilie 2008

Traian Basescu si Vladimir Putin,

Aseara joi 03-04-2008, toti si toate 'tonomatele cu euro' de la antena 3 isi faceau jocul demagog pe televizor ca a venit Putin la Bucuresti si nu se v-a intalni cu Basescu si ce mare esec a avut summit-ul......! te mai miri de ce partidul lui Dl.Voiculescu nu trece de 2% ......! pai din cauza acestor jurnalisti: Gadea, Stan, Cristoiu, Firea, Ciutacu si alti, ce naibi Domnu Voiculescu chiar nu vede cum acesti ziaristi mint cu televizorul poporu......! in timp ce ei mintau pe TV. Putin servia masa cu Baseescu la hotel Hilton. Vladimir Putin a aterizat aseară pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ din Bucureşti, la ora 20.20. Vladimir Putin a fost întâmpinat la aeroport de ministrul de externe român Adrian Cioroianu şi de omologul său rus Serghei Lavrov, sosit la Bucureşti cu câteva ore mai devreme, precum şi de reprezentanţi ai ambasadei Rusiei.
Şeful de la Kremlin a ajuns aseară în jurul orei 22.30 la dineul oferit la Hilton de preşedintele României, şefilor de state şi de guverne, participanţi la summit.Putin si-a petrecut seara într-o vilă de protocol de pe malul lacului Herăstrău vila Lac 1. in concluzie: Preşedintele Vladimir Putin a participat la cina oferită de preşedintele român Traian Băsescu aseară, la Hotelul Hilton din Bucureşti. La acest dineu au mai participat George W. Bush, Jose Manuel Durao Barroso, Vladimir Putin, Jaap de Hoop Scheffer, Angela Merkel şi Ban Ki Moon. Soţiile lui George W. Bush, Traian Băsescu şi Jaap de Hoop Scheffer au fost şi ele prezente. Dineul a durat o oră şi jumătate,
Putin l-a invitat pe Basescu sa faca o vizita oficiala la Moscova.
"Vă mulţumeasc că aţi dat şansa românilor să fie parte la un eveniment istoric", le-a spus Băsescu în deschidere. De asemenea, el i-a mulţumit preşedintelui Putin pentru prezenţa la summit şi la dineu. Preşedintele Traian Băsescu a oferit o cină festivă invitaţilor la Summit-ul NATO după ce, în prealabil, şefii celor peste 50 de delegaţii prezente au fost prezenţi la concertul de la Ateneul Român. Vladimir Putin va participa astăzi la Consiliul NATO-Rusia. Cele mai importante teme de discuţie se anunţă a fi extinderea Alianţei Nord-Atlantice, scutul anti-rachetă, independenţa provinciei Kosovo, dar şi decizia Statelor Unite de a livra arme în Kosovo. De asemenea, Alianţa speră să încheie un acord cu Rusia, cu privire la transportul unor mărfuri spre Afganistan, ceea ce ar presupune tranzitarea spaţiului rusesc. Este pentru prima dată când Putin participă la lucrările Consiliului NATO-Rusia, dar şi pentru ultima dată, pentru că va preda ştafeta lui Dmitri Medveedev.

Niciun comentariu: