duminică, 26 octombrie 2008

SHAKIRA,

Clik image zoom, Sakira

shakiraClik image zoom, shakira
shakira music videosclik image zoom, shakira music videos
shakira wallpaperclik image zoom, shakira wallpaper
shakira lyricsshakira lyrics
shakira picturesshakira pictures
Shakira Isabel Mebarak Ripoll (n. 2 februarie 1977, Barranquilla, Columbia) este o cântăreaţă de muzică pop, compozitoare şi actriţă de origine columbiană.
Sakira este singurul copil al Nidiei del Carmen Ripoll Torrado, o columbiană cu origini italo-catalane şi al lui William Mebarak Chadid, un catholic macedo-libanez, nascut în America. Tatal ei a mai avut opt copii dintr-o căsătorie anterioară. Shakira, care în limba arabă înseamnă “mulţumitor”, a fost astfel botezată după bunicul din partea tatului. Mare parte din copilarie a petrecut-o în Barranquilla, crescând în mijlocul unor comunităţi libaneze, italiene şi evreieşti. Shakira a scris prima sa poezie, intitulată “La Rosa de Cristal”, când avea doar patru ani. După ce a primit în dar o maşină de scris, ea a început să scrie în mod constant poezii. Poeziile sale au inspirit-o mai târziu în melodiile sale de success. La vârsta de opt ani, după ce un frate vitreg de-al ei a decedat într-un accident de motocicletă, Shakira a compus primul ei cantec, “Tus Gafas Escuras”.
Între 10 şi 13 ani, Shakira a fost invitată la mai multe evenimente în Barranquilla, câştigându-şi reputaţie în zonă. Cam în acestă perioadă a întâlnit-o pe directoarea unui teatru din zona, Monica Ariza, care a fost impresionată de ea şi a încercat să o ajute în cariera. În timpul unui zbor de la Barranquilla către Bogota, Ariza l-a convins pe directorul executiv al Sony Music Columbia, Ciro Vargas, să organizeze o audiţie pentru Shakira în holul unui hotel. Aceasta a cântat trei melodii pentru directorii de la Sony Music, impresionându-i îndeajuns cât să îi ofere un contract de înregistrare pentru trei albume. Albumul de debut al Shakirei, “Magia”, a fost înregistrat la Sony
Sursa:wikipedia.

Niciun comentariu: